Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Shlei mrishk - Helppo arjen kanakeitto


Shlei mrishk eli kanakeitto on meidän perus arkiruokaa, jonka valmistu on helppoa. Sitä tehdään kun ei oikein mitään muuta keksi ja siihen löytyy yleensä raaka-aineetkin kotoa.

Mulla kesti kauan oppia leikkaamaan kokonainen kana paloiksi. Ei se loppujen lopuksi ole vaikeaa, pitää vain osata leikata oikeasta kohtaa ja käyttää terävää veistä sekä tarvitsee siinä vähän voimaakin. Ehkä osaltaan opettelu kesti, koska en tykkää käsitellä raakaa kanaa. Onneksi löysin kaupasta kertakäyttöhanskoja, joilla homma sujuu paremmin, kun ei tarvitse koskea kanaan.

Nyt vasta lähiaikoina olen löytänyt kuivatun limen itämaisista kaupoista. Joten sitä tulee nyt laitettua vähän joka paikkaan, myöskin tähän kanakeittoon. Kuivattu lime sopii hyvin myös qoziin, joka on naudan- tai lampaanlihasta tehty pata.

Ohjeita riisin keittämiseen tulee myöhemmin.

Shlei mrishk - Kanakeitto

Aktiiviaika n. 15-20 min, Passiiviaika 1 h + kanan sulatus

1 kokonainen kana (900 g)
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 2-3 tl suolaa
(1-2 kuivattua limettä)
n. 4 tl currya
n. 1 tl kurkumaa
(¼ tl pul biber)
vettä

Paloittele kana ja poista nahat. Mausta suolalla. Kuori ja paloittele sipulit. Kuumenna öljy ja lisää sipulit sekä kana. Paista hetken aikaa, niin että pinnat saa vähän väriä. Lisää loput mausteet maun mukaan. Lisää kuumaa vettä niin paljon, että kanat peittyvät (tarvittaessa lisää kuumaa vettä keittämisen aikana, ettei pala pohjaan) ja keitä n. 1 h. Tarjoile riisin, vihannesten ja naan leivän kanssa.

Lue täältä ohje riisin valmistukseen.

Vinkki

Hakkaa kuivattuun limeen ensin haarukalla useita reikiä, jotta siitä irtoaa makua keittoon. Itse pidän silikonista uunikinnasta kädessä suojana.


Lähde: kurdi

2 kommenttia

  1. Voisiko saada ohjeen myös siitä miten valmistetaan kokonainen kana uunissa?

    VastaaPoista