Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Etsi tästä blogista

Kunafa (myös vegaaninen resepti) sekä kadayif


Kunafa on arabialainen jälkiruoka. Se on juustoleivos, joka on kastettu makeaan siirappiin.
Monista maista löytyy vastaavanlainen leivos, niin Turkista, Palestiinasta, Egyptistä kuin Kreikastakin. Siksi nimikin voi vaihdella (Kanafeh, Kanafe, Knafeh, Knafe, Kunafa, Kunafah).

Perinteisesti kunafa tehdään lankamaisesta filotaikinasta, kataifista. Ja leivos kastetaan lopuksi siirappiin, kuten baklavakin.

Jos nyt olen oikein ymmärtänyt Kadayifilla tarkoitetaan vastaavaa leivosta, mutta siinä ei ole juustoa (nämä nimet on välillä aika hankalia, kun eri maissa kutsutaan eri nimillä).

Tässä ohjeessa olen käyttänyt rahkan ja tuorejuuston seosta, mutta sen voi hyvin korvata ricotta tai mozzarella juustolla. Näitä juustoja en nyt kuitenkaan voinut kokeilla, koska olen edelleen maidottomalla ruokavaliolla. Joskus olen kyllä maistanut kunafaa, jossa oli mozzarella juustoa. Rahkatuorejuusto seoksen voi hyvin korvata myös maidottomilla tuotteilla. Tässä käytin Oatlyn påMackan kasvislevitettä sekä Alpro go on maustamaton soijavalmistetta.

Kunafa ja kadayif

vuoka n. 17 x 23 cm

250 g kataifi taikinaa
125 g margariinia (maidoton)
100 - 150 g rouhittuja saksanpähkinöitä

Siirappi
3 ½ dl vettä
3 dl sokeria
1-2 sitruuna viipaletta
(n. 1-3 tl ruusuvettä)

Rahkatuorejuusto (kunafa)
150 g - 200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g - 100 g rahkaa
n. 1 dl tomusokeria

Ota kataifi taikina sulamaan suureen kulhoon.
Kataifi taikina.
Valmista siirappi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja lisää sitruunan viipaleet. Keitä n. 30 min (levy 2-3) ja anna jäähtyä.

Sekoita rahka, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi (rahkan ja tuorejuuston yhteismäärä n. 250 g). Jos seos on liian paksua lisää vähän (kaura)maitoa. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Rouhi saksanpähkinät (ei haittaa jos joukossa on isompia paloja).

Sulata margariini. Voitele lasinen vuoka margariinilla. Levittele käsillä sulanut kataifi taikina ja sekoita käsin nostellen loppu margariini siihen. Puolita kataifi taikina ja asettele vuokaan tasaisesti.

Levitä kataifi taikina vuokaan.
Paina kevyesti. Levitä rahkatuorejuustoseos varovasti päälle.

Levitä rahkatuorejuustoseos (kokeilumielessä osa jätetty ilman).
Ripottele saksanpähkinärouhetta niin, että rahkatuorejuustoseos peittyy.
Ripottele saksanpähkinärouhe.
Levitä loput kataifi taikinat päälle tasaisesti, niin ettei saksanpähkinät näy. Paina kevyesti.
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Kaada siirappi heti päälle. Riippuen keittoajasta, siirappia voi olla ylimäärin. Lisää vain sen verran, että siirappi imeytyy.

Valmista.
Pinta on kivan rapea. Rapeus ei kuitenkaan säily seuraavaan päivään.

Vinkit

Kataifi taikina myydään yleensä 500 g paketeissa ja sen löytää pakastealtaasta. Siitä on helppo murtaa osa taikinasta sulamaan.

Tuorejuustoksi sopii Philadelphia tai Viola (näissä ei ole liivatetta) ja maidottomaan versioon Oatlyn påMackan kasvislevite.

Maidottomaan versioon rahkan sijasta sopii Alpro go on maustamaton soijavalmiste.

Juustoksi käy myös ricotta tai mozzarella juusto.

Siirapin joukkoon voi lisätä myös ruusuvettä, jos sen mausta tykkää.


Lähde: https://www.youtube.com/watch?v=XN6UcAlNeIc http://www.maggwire.com/kunafa-recipe/

Ei kommentteja

Lähetä kommentti