Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Esittely

Olen kolmekymppinen suomalainen nainen. Kokkailen Lähi-idän ruokia ja leivonnaisia. Enimmäkseen resepti valikoimaani on kertynyt kurdien ruokia ja leivonnaisia, sillä mieheni on Irakin kurdi. Etsin kuitenkin kokoajan lisää herkullisia reseptejä muualtakin Lähi-idästä. Lisäksi testailen Lähi-idän herkkujen toimivuutta vegaanisina, vehnättöminä sekä gluteenittomina.

Blogi on tarkoitettu kaikille Lähi-idän ruoista ja leivonnaisista kiinnostuneille herkkusuille. Jos sinulla on mielessä joku Lähi-idän ruoka tai leivonnainen johon haluaisit reseptiä, otathan rohkeasti yhteyttä. 

Facebook sivustoni on ollut kesästä 2015 toiminnassa, johon olenkin jo jonkin verran reseptejä lisäillyt. Facebook sivusto ei kuitenkaan oikein toiminut reseptien arkistona, joten siksi perustin tämän blogin. Instagrammissa voit seurata kokkauksiani kuvina. Lisäilen välillä sinne myös matkakuvia Kurdistanista.

Olen useilla Kurdistanin matkoilla osallistunut kurdinaisten kanssa ruoanlaittoon ja se onkin ollut paras tapa oppia tekemään ruokaa. Osa resepteistä onkin peräisin mieheni sukulaisilta. Lisäksi etsin reseptejä You Tubesta, kirjoista, lehdistä ja blogeista.

Tällä hetkellä olen äitiyslomalla, joten aikaa jää myös hyvin kokkailulle. Keittiötäni sekoittaa itseni lisäksi kurdimies sekä pikkuinen tyttömme (1/2017). Tytöllä on kananmuna- ja maitoallergia, joten siitä ”innostuneena” olen myös alkanut leipoa vegaanisesti. 

Tervetuloa herkuttelemaan blogiini.
- Riikka -


Kun sinulla on 2-vuotias lapsi kurdi keittiössä, niin se on vähän sama asia kuin sinulla olisi tehosekoitin ilman kantta. 
(Herkkusuu.fi ja Kurdin kanssa keittiössä)