Simit on suosittu turkkilainen seesaminsiemenrinkeli. Niitä syödään yleensä aamupalaksi marmeladin, hunajan, oliivien, fetajuuston ja vihannesten kanssa.
Simit rinkelit on helppo valmistaa, tosin aikaa niihin kuluu helposti melkein kolmekin tuntia. Aktiiviaika ei tosin ole pitkä. Ne säilyvät kuitenkin hyvinä parikin päivää.
Taikinarinkelit dipataan perinteisesti viinirypälesiirapissa. Kokeilin myös taatelisiirappia ja se sopii ihan yhtä hyvin myös, kuten varmasti ihan muutkin siirapit.
Tässä videossa (sama linkki kuin reseptissä) on hyvin näytetty miten rinkelit muotoillaan näppärästi. No ei se oikeasti ihan noin helpolla mennyt. Videolla olevat rinkelit on kyllä mielestäni paistettu liian tummiksi.
Simit
8 kplTaikina
3 kuppia (7,2 dl) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl sokeria
3 tl kuivahiivaa
4 rkl (oliivi)öljyä
1 kuppi (2,4 dl) vettä
Päälle
3 rkl viinirypälesiirappia (pekmez)
4 ½ rkl vettä
2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva ja sokeri. Sekoita ja anna seistä 3 minuuttia.
Sekoita isossa kulhossa jauhot, suola ja (oliivi)öljy. Lisää vesi-hiivaseos. Vaivaa taikinaa vähintään 7 minuuttia (käsin vaivatessa). Peitä liinalla ja anna nousta lämpimässä (esim. mikro) paikassa kaksinkertaiseksi 1-1 ½ tuntia.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla välillä sekoittaen. Varo ettet polta niitä!
Valmista siirappi sekoittamalla siirappi ja vesi.
Jaa taikina 8 yhtä suureen osaan. Rullaa taikinasta n. 1 cm paksuinen pötkö. Taita puoliksi ja pyöritä paksummaksi pötköksi. Liitä päät yhteen hyvin, jotta muodostuu ympyrä. Katso video täältä (kohta 1:50 →).
Dippaa taikinarinkelit siirappiseoksessa ja sen jälkeen pyörittele paahdetuissa seesaminsiemenissä. Katso video täältä (kohta 3:50 →). Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia. Pellille mahtuu 4 rinkeliä.
Vasemmalla taatelisiirappi, oikealla viinirypälesiirappi. |
Paista 200 asteisessa uunissa vajaa 15 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä marmeladin, hunajan, oliivien, fetajuuston ja vihannesten kanssa.
Lähde: ohje
Tätä testattu ja ihana resepti. Korvasin viinirypälesiirapin keittämällä siirapin fariinisokerista ja vedestä. Toimi!
VastaaPoistaHienoa :)
PoistaKiva idea, varmasti tässä toimii mikä siirappia tahansa. :)
Voisikohan granaattiomena siirappia käyttää... se on kyllä tosi kirpeä?
VastaaPoistaVoisi hyvin kyllä toimia. Ei välttämättä maistu valmiissa rinkelissä niin kirpeältä. Kannattaa kokeilla muutamaan :)
Poista