Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Simit - Turkkilaiset seesaminsiemenrinkelit (maidoton, munaton)

simit-seesaminsiemenrinkeli

Simit on suosittu turkkilainen seesaminsiemenrinkeli. Niitä syödään yleensä aamupalaksi marmeladin, hunajan, oliivien, fetajuuston ja vihannesten kanssa.

Simit rinkelit on helppo valmistaa, tosin aikaa niihin kuluu helposti melkein kolmekin tuntia. Aktiiviaika ei tosin ole pitkä. Ne säilyvät kuitenkin hyvinä parikin päivää.

Taikinarinkelit dipataan perinteisesti viinirypälesiirapissa. Kokeilin myös taatelisiirappia ja se sopii ihan yhtä hyvin myös, kuten varmasti ihan muutkin siirapit.

Tässä videossa (sama linkki kuin reseptissä) on hyvin näytetty miten rinkelit muotoillaan näppärästi. No ei se oikeasti ihan noin helpolla mennyt. Videolla olevat rinkelit on kyllä mielestäni paistettu liian tummiksi.

Simit

8 kpl

Taikina
3 kuppia (7,2 dl) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl sokeria
3 tl kuivahiivaa
4 rkl (oliivi)öljyä
1 kuppi (2,4 dl) vettä

Päälle
3 rkl viinirypälesiirappia (pekmez)
4 ½ rkl vettä
2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva ja sokeri. Sekoita ja anna seistä 3 minuuttia.

Sekoita isossa kulhossa jauhot, suola ja (oliivi)öljy. Lisää vesi-hiivaseos. Vaivaa taikinaa vähintään 7 minuuttia (käsin vaivatessa). Peitä liinalla ja anna nousta lämpimässä (esim. mikro) paikassa kaksinkertaiseksi 1-1 ½ tuntia.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla välillä sekoittaen. Varo ettet polta niitä!

Valmista siirappi sekoittamalla siirappi ja vesi.

Jaa taikina 8 yhtä suureen osaan. Rullaa taikinasta n. 1 cm paksuinen pötkö. Taita puoliksi ja pyöritä paksummaksi pötköksi. Liitä päät yhteen hyvin, jotta muodostuu ympyrä. Katso video täältä (kohta 1:50 →).

simit-seesaminsiemenrinkeli

Dippaa taikinarinkelit siirappiseoksessa ja sen jälkeen pyörittele paahdetuissa seesaminsiemenissä. Katso video täältä (kohta 3:50 →). Peitä liinalla ja anna nousta 30 minuuttia. Pellille mahtuu 4 rinkeliä.
Vasemmalla taatelisiirappi, oikealla viinirypälesiirappi.

simit-seesaminsiemenrinkeli

Paista 200 asteisessa uunissa vajaa 15 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä marmeladin, hunajan, oliivien, fetajuuston ja vihannesten kanssa.

simit-seesaminsiemenrinkeli


Lähde: ohje

4 kommenttia

  1. Tätä testattu ja ihana resepti. Korvasin viinirypälesiirapin keittämällä siirapin fariinisokerista ja vedestä. Toimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa :)
      Kiva idea, varmasti tässä toimii mikä siirappia tahansa. :)

      Poista
  2. Voisikohan granaattiomena siirappia käyttää... se on kyllä tosi kirpeä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi hyvin kyllä toimia. Ei välttämättä maistu valmiissa rinkelissä niin kirpeältä. Kannattaa kokeilla muutamaan :)

      Poista