Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Etsi tästä blogista

Tashreeb laham - Maukas ja helppo lihapata


Tashreeb on ruoka, johon voi laittaa vähän kaikkea mitä kaapista löytyy. Lampaan-, naudan- tai kananlihaa, perunoita, kikherneitä ,erilaisia vihanneksia, papuja, jne.
Tashreeb tarjoillaan astiasta, johon on ensin laitettu naan leivän paloja, joten jämäpalatkin tulevat syödyksi. Edellisessä postauksessa kerroinkin muitakin vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen. Voit lukea sen täältä.

Pari viikkoa sitten tein ruokaa nimeltä tashreeb dadaj, jossa oli kanaa. Nyt kokeilin samaa, mutta käytin naudanlihaa ja hieman eri mausteita. Tästäkin tuli oikein maukasta ja on oikein helppo tehdä.

Ensi maanantaina julkaisen tänne blogiinkin ohjeet miten valmistaa hyvää riisiä kahdella tavalla. Ainakin itselle hyvän riisin valmistus on ollut kaikista vaikeinta oppia. Onhan sitä tässä jo kolmisen vuotta harjoiteltu.

Tashreeb laham

1 kg luullista lampaan- tai naudanlihaa
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
vettä
1-2 kuivattua limettä
1-2 sipuli
2-3 tomaattia
pieni pala inkivääriä (n. 2 x 2 cm, paksuus n. ½ cm)
2 laakerinlehteä
1-2 tl juustokuminaa
¼ tl mustapippuria
2-4 perunaa

Paloittele lihat pienimmiksi ja mausta suolalla. Laita kattilaan öljy ja lisää lihat. Paista n. 10 minuuttia. Lisää kuumaa vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Lisää kuivattu lime. Keitä puolisen tuntia.

Kuori ja paloittele sipuli sekä perunat. Paloittele tomaatit. Lisää loput aineet keittoon ja keitä vielä n. 1 ½ tuntia.

Asettele kulhoon naan leivän jämäpaloja ja kaada keittoa päälle. Tarjoile lisäksi riisiä ja vihanneksia jos haluat.

Lue täältä ohje riisin valmistukseen.

Vinkki

Tee haarukalla reikiä kuivattuun limeen, jotta siitä irtoaa makua keittoon.
Inkivääri kannattaa pakastaa pienissä paloissa, jolloin se on helppo lisätä keittoihin tarvittaessa.
Voit lisätä myös porkkanaa, papuja, munakoisoa, kurpitsaa, kikherneitä ym.. Mitä nyt kaapista löytyy.

Lähde: Alkuperäinen ohje

Ei kommentteja

Lähetä kommentti