Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Sawara sura - Helppo punainen bulgur


Sawara sura on tomaattipyreellä maustettua bulguria. Parasta se ihan sellaisenaan naan leivän ja vihannesten kanssa, mutta sen voi hyvin tarjota myös lisukkeena riisin sijasta.

Meillä ei ole nyt pitkään aikaan ollut sawaria, joten kurdi sitä ehdotti. Tosin tämä pyyntö oli hieman vaikea toteuttaa, eikä kaikki mennyt kerralla oikein. Kurdi nimittäin pyysi tekemään couscousia ja minähän tein.

Eihän siitä tullut sellaista kuin piti, sillä couscous ja bulgur ovat aivan eri asia. Ja sawar tarkoittaa bulguria, mutta kurdi sanoo couscousiksi, sillä bulgur on arabiaa. Ja näin suomalaisena ei edes ole aiempaa kokemusta näistä kahdesta, joten olin ihan sekaisin. Olenhan minä usein sawaria Kurdistanissa syönyt, mutta raakana ulkonäöstä en tunnista kumpi on kumpi.

Jatkossa olisi siis parempi, että kurdi kutsuisi tätä vain nimellä sawar. Katsotaan kuinka käy vai menenkö lankaan taas ensi kerralla. Couscous ja bulgur ovat kuitenkin ihan eri makuisia, joten kummallekin on omat ruoat missä niitä käytetään. Bulguria on myös monta erilaista laatua. Tässä sawarissa käytin medium rakeista bulguria.

Työnalla onkin nyt postaus couscousin ja bulgurin eroista. Sekä miten valita oikea laatu esim. kubbaan ja koftaan. Mutta näiden kahden kokeilut siirtyy taas hieman, kun eipä ole tällä hetkellä minkäänlaista makuaistia flunssan takia.

Sawara sura

2 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1-2 rkl tomaattipyreetä
1 kuppi (2,4 dl) bulguria (esim. medium)
1 ¼ kuppia (3 dl) vettä
n. 1 tl suolaa

Kuori ja paloittele sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota sitä hetken aikaa öljyssä. Lisää tomaattipyree ja sekoita. Lisää bulgur, suola ja kiehuva vesi. Sekoita ja laita levy 1. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia.


Ohje: Kurdi

Ei kommentteja

Lähetä kommentti