Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Shlei kulaka - Nopea kesäkurpitsakeitto


Shlei kulaka eli kesäkurpitsakeitto on helppo ja nopea valmistaa. Siihen voi vielä lisätä qozista lihanpaloja sekä keitinlientä.

Meillä oli viime viikolla kolmena päivänä vieraana kurdipariskunta sekä heidän 1v tyttö. Aina on vaikeaa miettiä mitä ruokaa tekee ja koska sitä pitäisi tehdä. Minun onneksi heillä oli ongelmia Turkin lentokentällä ja sain roimasti lisäaikaa siivota ja tehdä ruokaa.

Ensimmäisenä iltana tein qozia ja shlei kulakaa. Toisena päivänä oli kalaa ja kolmantena kanaa sekä ostettiin pitsa ja kebab rulla. Jos seuraat instaa, niin varmasti näit kuvia tarjoiluista. Kuvat löytyvät edelleen kohokodista (Eating today). Tarjoilemastani aamupalasta on myös tulossa postausta. On sitten itsellekin taas helpompi seuraavalla kerralla miettiä mitä pitikään laittaa tarjolle.

Viime sunnuntaina meillä oli myös hulinaa, kun eräs kurdinainen tuli näyttämään miten kiftaa tehdään. Kunhan tässä taas tervehtyy flunssasta, niin kokeilen vielä itse tehdä, niin saan reseptin tänne blogiinkin lisättyä.

Shlei kulaka

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
(1-3 valkosipulinkynttä)
2 rkl tomaattipyreetä
2 tomaattia
n. 2 tl suolaa
½ rkl kuivattua rosmariinia
8-10 dl vettä
1 kesäkurpitsa
(kypsää naudanlihaa + keitinlientä)
lehtipersiljaa

Kalttaa tomaatit ja paloittele pienimmiksi. Paloittele sipulit pieniksi. Viipaloi kesäkurpitsa. Laita kattilaan öljy ja sipulit, kuullota hetken aikaa. Lisää tomaattipyree, tomaatit ja mausteet. Lisää kiehuva vesi ja viipaloidut kesäkurpitsanpalat. Keitä n. 15-20 minuuttia.

Jos haluat voit lisätä joukkoon muutaman kypsän lihapalan sekä keitinlientä (valmista liha esim. qozin ohjeella). Lisää lopuksi vielä silputtua lehtipersiljaa.

Tarjoile sellaisenaan tai qozin ja riisin kanssa.

Vinkit

Tomaatit kaltataan kastamalla tomaatit muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen, jolloin kuori irtoaa helpommin. Keitosta tulee kauniimpi, kun siinä ei näy tomaatinkuoria joukossa.

Kuori kesäkurpitsa vain jos kurpitsa on suuri. Suurten kurpitsojen kuori on kitkerä.

Säilytä kesäkurpitsa mieluummin huoneenlämmössä kuin jääkaapissa. Ihannesäilytyslämpötila on 8-12 astetta.

Lähde: kurdi, kesäkurpitsa tietoa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti