Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Shlei patata - Helppo tomaattinen perunakeitto


Shlei patata on tomaattinen perunakeitto, joka on helppo ja nopea valmistaa.

Kurdeille peruna tuntuu olevan kuin mikä tahansa vihannes eli se ei korvaa riisiä niin kuin suomalaisessa ruokapöydässä. Lähinnä lapsille voidaan keittää perunoita ja joskus voi olla ranskalaisia perunoita (itse tehtynä tietysti).

En edes muista koska olen perunoita keittänyt. Nuorena niitä sai syödä ihan kyllästymiseen asti, joten enää ei huvita sellaisenaan syödä vaan niitä tulee lähinnä piilotettua keittoihin ja muihin ruokiin.

Jos siis keitetyt perunat kyllästyttää, kannattaa kokeilla valmistaa ne vähän eri tavalla. Perunakeitto sopii hyvin tarjoiltavaksi liha- tai kanaruoan kanssa sekä tietysti riisiä myös.


Shlei patata

4-8 perunaa
1 sipuli
2 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ tl suolaa
½ tl kurkumaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
vettä

Kuori ja paloittele perunat ja sipuli sopiviksi paloiksi. Kalttaa tomaatit, jos haluat ja paloittele ne. Laita öljy kattilaan ja paista sipuleita hetken aikaa. Lisää tomaatit, perunat ja mausteet sekä lopuksi kuuma vesi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä n. 20-30 min.

Tarjoile liha- tai kanaruoan ja riisin kanssa.

Vinkkejä

Tomaattien kalttaaminen: kasta tomaatit muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen ja kuori lähtee helposti. Kalttaamalla tomaatit saat keitosta kauniimman ilman tomaatin kuoria.


Lähde: resepti sukulaiset

Ei kommentteja

Lähetä kommentti