Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Rashi u doshaw (xurma yan tre) - Tahinisiirappia naan leivän kanssa


Rashi u doshaw eli tahini ja siirappi kuuluvat kurdien aamupalapöytään. Siirappi voi olla joko taateli- (xurma) tai viinirypälesiirappia (tre).

Yleensä olen tykännyt enemmän viinirypälesiirapista, sillä taatelisiirappi on ollut liian väkevää minun makuuni. Mutta valmistajissa on eroa, joten kannattaa maistella useamman valmistajan jos vaan löytää. Kannattaa lukea myös tuoteselosteesta, että siirapit on varmasti täyttä tavaraa, eikä siihen ole lisätty glukoosia tai muuta ylimääräistä.

Taateli- ja viinirypälesiirapista olen kerran kokeillut tehdä myös yhtä makeaa herkkua nimeltä sejuck (kuva löytyy instagrammista). En ollut täysin tyytyväinen sen rakenteeseen, joten sitä pitää vähän testailla vielä ennen kuin resepti pääsee blogiin. Maku oli kyllä hyvä.

Tahini valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä. Sitä käytetään Lähi-idässä mm. hummuksessa ja halvassa. Tahinin koostumus voi vaihdella. Pelkkä tahini ei sellaisenaan ole mielestäni kovin hyvää, mutta siirappiin sekoitettuna siitä tulee hyvää.

Kurdeilla on muuten aika runsas aamupalapöytä, josta löytyy kaikenlaista syötävää. Kirjoittelen myöhemmin blogiin tästäkin.

Tahinisiirapin valmistukseen ei mitään ihmeempää reseptiä tarvitse, mutta tässä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Rashi u doshaw

tahinia
taateli- tai viinirypälesiirappia

Lisäksi
naan leipää

Sekoita tahini, sillä se saattaa erottua. Kaada kulhoon tahinia ja siirappia maun mukaasi. Sekoita ja syö naan leivän avulla.

Taatelisiirapin ja tahinin seos. 

Viinirypälesiirapin ja tahinin seos.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti