Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Biryani - Mausteinen kanariisi


Biryani on mausteinen kanariisi. Tunnetaan myös nimillä biriyani, biriani, birani tai briyani. Biryani on erittäin suosittu ruoka Lähi-idässä ja Intiassa.

Kanan tilalla voi olla myös lampaanlihaa, naudanlihaa, katkarapuja tai kalaa. Kananmuniakin voi olla joukossa. Itse olen kuitenkin syönyt vain kana biryania. Biryanin joukkoon voi laittaa myös vermisilliä, paistettuja perunanpaloja, manteleita ja rusinoita, jotka ripotellaan biryanin päälle. Itse olen ne lisännyt jo ennen riisiä.

Biryani

3 porkkanaa
4-6 perunaa
2 rkl (oliivi)öljyä

1 sipuli
n. 600 g kananrintaa tai kanasuikaleita + 1 tl suolaa
1 rkl biryanimauste
n. ½ tl kurkumaa
½ dl rusinoita
1 dl herneitä
kourallinen saksanpähkinöitä / manteleita

2 kuppia (4,8 dl) riisiä (basmatiriisi) + 1 tl suolaa
2 ½ kuppia (6 dl) vettä
½ tl kurkuma


Pese riisi ja anna liota vedessä vähintään puoli tuntia (katso tarkemmat käsittelyohjeet täältä).

Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä niitä suolavedessä, kunnes ne ovat pehmeitä (n. 10 min). Kuori ja kuutioi perunat pieniksi (n. 1 x 1 cm). Mausta suolalla ja paista öljyssä kypsiksi. Voit myös keittää perunat porkkanapalojen kanssa.

Kuori ja paloittele sipuli pieniksi paloiksi. Paloittele kananrinnat ja mausta suolalla. Laita isoon teflonkattilaan öljyä ja kuullota sipulia. Lisää kanat, biryanimauste sekä kurkuma. Kypsennä kana ja lisää joukkoon porkkanat, perunat, rusinat ja herneet. Pilko saksanpähkinät/mantelit pienemmiksi paloiksi ja lisää ne vielä joukkoon.

Siivilöi vesi pois riisistä ja lisää kattilaan. Lisää kuuma vesi, suolaa ja kurkuma. Sekoita hyvin. Kun vesi on melkein imeytynyt riisin, pienennä levy 1. Laita keittiöpyyhe kattilan päälle ja kansi tiukasti kiinni. Anna hautua n. 15 min.

Nauti naan leivän ja vihannesten kanssa.

Vinkki

Biryanimauste sisältää kurkumaa, mustapippuria, kanelia, kardemummaa, neilikkaa ja sahramia.

Voit lisätä perunanpalat, rusinat sekä saksanpähkinä tai mantelin palat vasta valmiin biryanin päälle.


Lähde: resepti sukulaiset, tietoa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti